Google maakt het voor mobiel onvriendelijke websites moeilijk om goed vindbaar te zijn. Wanneer uw website geen responsive webdesign heeft betekent dit dat u minder bezoekers op uw website zal ontvangen, zo meldt ook Nu.nl.

 


Meer dan 50% van alle bezoekers komt binnen via een mobiel apparaat en dat betekent dat dit flinke gevolgen heeft. Heeft u een aparte mobiele website? Dan is dat niet genoeg. Na 21 april 2015 verbetert Google het algoritme om websites met een responsive webdesign voorrang te geven.

Via een testpagina van Google kunt u achterhalen of uw website klaar is voor deze update.
Ga naar deze link en vul uw webpagina-URL in om direct een analyse uit te voeren.

Ontvangt u de melding ‘Geweldig! Deze pagina is mobielvriendelijk.’? Dan bent u helemaal klaar voor de komende update! In dit artikel gaan we dieper in op de voordelen van een responsive webdesign voor uw bezoekers en positie in Google.

Uw website nog niet mobielvriendelijk?
Krijgt u de melding te zien dat uw website niet mobielvriendelijk is? Dan loopt u na de Google update veel bezoekers mis. Tijd voor actie!


 

 


Responsive webdesign voor uw bezoekers

Een responsive webdesign beweegt automatisch mee met de grootte van het scherm waarop u een website bezoekt. Uw bezoekers kunnen daardoor op mobiele apparaten en een desktop of laptop dezelfde website bekijken. Het design wordt naderhand van de beschikbare ruimte aangepast. Afbeeldingen bewegen mee en ook menu’s zullen verschuiven om het bekijken van uw website zo prettig mogelijk te maken.

Laat responsive webdesign over aan de specialist
Het maken van een responsive webdesign is een grote uitdaging. Wilt u een responsive webdesign toepassen voor uw website? Schakel dan de hulp in van een expert. Dit bespaart u een hoop tijd en ergernis en zorgt bovendien voor een optimaal eindresultaat.


 

Responsive webdesign

 


Hoger in Google met een responsive webdesign

U heeft waarschijnlijk al ontdekt dat Google het belangrijk vindt dat websites altijd en overal even goed zichtbaar zijn. Bij het maken van een responsive webdesign kunt u het best de richtlijnen van Google aanhouden om een daling in Google tegen te houden.

Wanneer uw concurrentie niet meegaat met de nieuwe techniek is dat voor u een uitstekende kans om hoger in Google te komen. Behoed u voor de volgende valkuilen:
 

 • Laadsnelheid
  Via een mobiele verbinding laat een website minder snel dan met WiFi of een internetkabel. Wanneer het langer dan 5 seconden duurt om een pagina te laden zal ongeveer driekwart van uw bezoekers de website vroegtijdig verlaten. Test minimaal met een 3G verbinding hoe snel uw website laadt en pas de website aan voor een laadsnelheid van niet meer dan 2 tot 3 seconden.
   

 • Afspeelbaarheid video’s
  Veel video’s zijn helaas niet afspeelbaar via een smartphone. Gebruik HTML5 om video’s toe te voegen en voorkom het gebruik van formaten als Flash. Flash is niet af te spelen op smartphones van Apple en veel andere merken.

  Smartphone video bekijken
   

 • Leesbaarheid teksten
  Smartphones en tablets hebben relatief een klein scherm. Het is belangrijk dat deze pagina’s alsnog goed leesbaar zijn. Zorg dat het lettertype zich aanpast aan het formaat van een scherm en pas een duidelijke structuur toe om de leesbaarheid te garanderen.
   

 • Doorverwijzing mobiele website
  Verwijs mobiele bezoekers niet door naar een andere website. Google geeft de voorkeur aan een responsive webdesign in plaats van een aparte website voor mobiele gebruikers.
   

 • App
  Heeft u een app? Adverteer hiermee dan niet op de homepage van uw mobiele website. De bezoeker komt niet voor niets naar uw website en heeft op dat moment geen tijd om een app te downloaden. Google is het hiermee eens en keurt het promoten van een app op deze manier af.

  Mobiele apps

  Wilt u belangrijke posities in Google behouden?

  Local Internet is gespecialiseerd in het bouwen van mobiele websites met een responsive webdesign. Inmiddels heeft Local Internet ruim 10 jaar ervaring met websites en SEO optimalisatie. De posities van honderden klanten zijn hierdoor verbeterd. Local Internet is als geen ander in staat om u te helpen bij alles wat Google van u vraagt voor een hogere positie in de zoekmachine.


   

   
  Auteur:
  Auteur Massimo Gagliotti